Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΜΕΤΑΚΙΝHΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ REAL ESTATE" - 07.12.2021

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                        07.12.2021 

                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

 

Σας ενημερώνουμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν έχει απαντήσει έως σήμερα, ως όφειλε, στα εύλογα ερωτήματα των εργαζομένων αναφορικά με τις μετακινήσεις του ανθρώπινου δυναμικού και τις κτιριακές απαιτήσεις της εταιρείας.

Ο Σύλλογος Μηχανικών έχει αποστείλει την με αρ. πρωτ. 554/15.11.2021 Επιστολή, με θέμα «Μετακινήσεις Προσωπικού, Κτιριακές απαιτήσεις και “Real Estate”» στον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Καλούμε εκ νέου τη Διοίκηση να σεβαστεί τους εργαζομένους.

Παραθέτουμε την Επιστολή:

Αθήνα, 15.11.2021

Αρ. Πρωτ.: 554

 

 

 

Π ρ ο ς:          Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΥΔΑΠ ΑΕ, κο Χ. Σαχίνη

 Θέμα:            Μετακινήσεις Προσωπικού, Κτηριακές απαιτήσεις και «Real Estate»

  

Κύριε Διευθύνοντα,

 H εύρεση χώρων γραφείων για το προσωπικό της επιχείρησης είναι πάντα ένα από τα βάσανα κάθε νέας Διοίκησης, ειδικά όταν επιχειρείται αναδιοργάνωση αλλά και επέκταση εκτός Λεκανοπεδίου.

Η σημερινή Διοίκηση επιχειρεί να εφαρμόσει το πλέον εκτενές οργανόγραμμα στην ιστορία της ΕΥΔΑΠ, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αξιοποιήσει την αντίστοιχη Ακίνητη Περιουσία χώρων στέγασης. Μάλιστα

«τρέχουν» μελέτες και εργολαβίες με σχετικό αντικείμενο (πχ M-204, E-883, Φ-7296).

Μέσα σε αυτό το κλίμα των σαρωτικών αλλαγών που δρομολογεί η Διοίκηση, ο Σύλλογος μας γίνεται αποδέκτης παραπόνων και ανησυχιών των συναδέλφων, τόσο για τις πρόσκαιρες όσο και τις τελικές λύσεις.

 

Ο Σύλλογος με την ανακοίνωση του στις 20.10.2021 καλούσε, ‘’τη Διοίκηση να σταματήσει άμεσα τις απαράδεκτες μετακινήσεις των εργαζομένων σε ακατάλληλους χώρους, μέχρι να αντιμετωπισθεί σοβαρά το θέμα των κτιριακών απαιτήσεων, με ενδεχόμενη λύση τη μίσθωση κτιρίων.’’ Σας είχαμε γνωστοποιήσει ότι το υπερμεγέθες οργανόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις υφιστάμενες κτιριακές υποδομές. Παρόλα αυτά συνεχίζεται η προσπάθεια υλοποίησης και εφαρμογής του οργανογράμματος, μετακινώντας και στοιβάζοντας τους εργαζομένους σε μη επαρκή κτίρια προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια όλων, που μάταια προσπαθούν να λάβουν απαντήσεις για το αν τηρούνται οι βασικές υγειονομικές διατάξεις στους χώρους όπου καλούνται οι εργαζόμενοι να τοποθετηθούν.

 

Παράλληλα όπως ζήσαμε και σε πρόσφατα ζητήματα διαγωνισμών της ΕΥΔΑΠ, διαρρέουν σενάρια στον τύπο («Το ‘Real Estate’ πλάνο της ΕΥΔΑΠ»: insider 6/9/2021), ότι η ΕΥΔΑΠ προωθεί «ξεκαθάρισμα» στην ακίνητη περιουσία της, όπου κατά τους αρθρογράφους «…όπως αναφέρουν άνθρωποι που παρακολουθούν τη διαδικασία, αναλόγως τι θα δείξει η καταγραφή ενδέχεται να προκύψουν αγορές, πωλήσεις, ενοικιάσεις χώρων…», δημιουργώντας έτσι ακόμη περισσότερες ανησυχίες στο προσωπικό για την καθημερινή τους μετακίνηση, τις συνθήκες στέγασής τους αλλά και για το μέλλον ιστορικών κτιρίων της επιχείρησης που της χορηγήθηκαν από την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου κατά την ίδρυσή της.

 

Θυμίζουμε όμως άλλη μια φορά όπως κάναμε και σε προηγούμενες Διοικήσεις, ότι η οικονομική βιωσιμότητα και τα πλούσια αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ που επιτρέπουν σήμερα μεγαλεπήβολα σχέδια και γενναίες μερισματικές αποδόσεις, δεν προήρθαν από τις «επιχειρηματικές ικανότητες» των Διοικήσεων αλλά από σκληρή μισθολογική περικοπή και μνημονιακούς νόμους. Δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν να γίνει η περιουσία της ΕΥΔΑΠ αντικείμενο πειραματισμών της Διοίκησης ή των υπηρεσιακών παραγόντων.


Σας καλούμε να ενημερώσετε άμεσα, υπεύθυνα, πειστικά και δημοσίως το προσωπικό της εταιρείας και τα συλλογικά όργανα για τους στόχους, το χρονοδιάγραμμα των σχεδίων που υλοποιεί η Διοίκηση, την τελική βελτίωση της λειτουργίας που προσδοκά αλλά και τη συμμόρφωση των χώρων γραφείων και εργασίας μας με τον Κτηριοδομικό Κανονισμό, ειδικά στην κρίσιμη πλέον μετά-covid εποχή.

Ευελπιστούμε ότι η Διοίκηση αυτή τη φορά δεν θα διαψεύσει τις προσδοκίες του προσωπικού, δεν θα αφήσει να αιωρούνται ερωτήματα, δεν θα κρυφτεί πίσω από τεχνοκρατικές υπεκφυγές και υπηρεσιακές αρμοδιότητες αλλά θα μας παρουσιάσει το πρόγραμμα της.

                                                                ΟΜΟΦΩΝΑ

                                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο