Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ- ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. - ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ - 21.11.2022

 

Αθήνα, 21-11-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΑΧΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Την Τετάρτη 16-11-2022, αντιπροσωπείες από τα προεδρεία του Συλλόγου Μηχανικών ΠΕ & ΤΕ ΕΥΔΑΠ, του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ και του Σωματείου Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ συναντήθηκαν με την πρόεδρο του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ κ. Βαρβαρήγου.

Στη συνάντηση τέθηκαν, από τις αντιπροσωπείες των σωματείων, στην πρόεδρο του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, η κακή πορεία της ΕΥΔΑΠ, τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Και κυρίως οι ευθύνες της διοίκησης και των εκτελεστικών μελών της για αυτήν την πορεία.

Οι ιστορικές αποφάσεις του ΣτΕ έδωσαν ανάσα ζωής για την πορεία της ΕΥΔΑΠ παρέχοντάς της το δικαίωμα να στηρίξει την οικονομική της υγεία, την ενίσχυση των εργαζομένων και την ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ωστόσο η διοίκηση Σαχίνη, συνεχίζει εμμονικά σε ένα δρόμο διάλυσης της ΕΥΔΑΠ που θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στην οικονομική αυτοδυναμία και στην εταιρική εικόνα της, στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων και στο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην απρόσκοπτη πρόσβαση σε καθαρό νερό και υπηρεσίες αποχέτευσης.

Η πληθώρα συμβούλων, οι δαπάνες διαφήμισης, η γήρανση του προσωπικού, η επιβαλλόμενη εργολαβοποίηση σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρίας, η καινοφανής όσο και σκοτεινή διαδικασία τρομοκράτησης μέσω της παρακολούθησης εργαζομένων και εκπροσώπων, η εμμένουσα προσπάθεια παρέμβασης στα συνδικαλιστικά δρώμενα και η παντελής άρνηση ικανοποίησης οποιουδήποτε εργασιακού θέματος είναι ένα μικρό μόνο απαύγασμα των επιτευγμάτων της διοίκησης Σαχίνη στην ΕΥΔΑΠ, τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια.

Οι αντιπροσωπείες των σωματείων απαίτησαν από την πρόεδρο την παραίτηση της διοίκησης και την ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ, ώστε να αλλάξει ρότα η ΕΥΔΑΠ.

Τα τρία σωματεία απέδειξαν με την προσφυγή και την απόφαση του ΣτΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ μέσω ΣΔΙΤ ότι το νερό, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες δεν είναι έρμαιο των συμφερόντων των κυβερνήσεων, του υπερταμείου, των κακών διοικήσεων και των «δεδομένων» συνδικαλιστών.

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Δε θα αφήσουμε την εταιρία, τους εργαζόμενους και τους πολίτες στις ορέξεις της διοίκησης Σαχίνη. 

                                                             ΓΙΑ ΤΑ ΔΣ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕ & ΤΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ