Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ Τ.Ε. - 04.04.2022

 

Αθήνα, 04.04.2022

      

 Συνάδελφοι,

 Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Μηχανικών ανέθεσε σε έγκριτο νομικό την διερεύνηση της διακριτικής αντιμετώπισης των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην ΕΥΔΑΠ και την μη εφαρμογή της ισχύουσας  πλέον νομοθεσίας.Το γνωμοδοτικό Σημείωμα το οποίο παραδόθηκε στο Σύλλογο μας επικεντρώνεται στα παρακάτω τέσσερα σημεία: 

1.ον   1. Στην ΕΥΔΑΠ δεν εφαρμόζονται οι νόμοι Ν.2916/2001, Ν.3549/2007, Ν.4009/2011, Ν.4485/2017, που ορίζουν την Διάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

2.ον  2. Η υφιστάμενη διάκριση των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (εισαγωγικοί – καταληκτικοί βαθμοί, επιδόματα κτλ) έναντι άλλων Πτυχιούχων από την ΕΥΔΑΠ, βασίζεται σε έναν προ δεκαετιών συνταχθέντα Κανονισμό και όχι στο προ πολλών ετών τροποποιηθέν Νομικό Πλαίσιο.

3.ον   3. Όταν για κάλυψη θέσης ευθύνης ζητείται πτυχίο «ανώτατης εκπαίδευσης», δηλαδή πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ),  ως ισοδύναμο πτυχίο νοείται  τόσο αυτό του Πανεπιστημιακού Τομέα όσο και αυτό του Τεχνολογικού Τομέα, ενώ οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία αντίκειται στο εδώ και πολλά έτη τροποποιηθέν Νομικό Πλαίσιο.

4.ον   4. Είναι αυτονόητη η αναγκαιότητα της εναρμόνισης του Κανονιστικού Πλαισίου της ΕΥΔΑΠ με το ισχύον Νομικό Πλαίσιο, πράγμα που θα μπορούσε να επιτευχθεί με τροποποίηση των επίμαχων διατάξεων του Κανονισμού μέσω Επιχειρησιακής ΣΣΕ.

 Το θέμα αφορά άμεσα πολλά μέλη και αποτελεί προτεραιότητα στις δράσεις του Συλλόγου.

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας

 

 

 

Γιώργος Δήμτσας

 

Δέσποινα Ζάννου