Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ - 30.10.2022

 

Αθήνα, 30.10.22022

   Συνάδελφοι,


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο στις 17.10.2022 παρουσία του Αν. Διευθύνοντος Συμβούλου και της Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού. Στην πολύωρη συνάντηση, τέθηκαν από το προεδρείο του Συλλόγου μας όλα τα ζητήματα για την πορεία της Εταιρείας, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που διακυβεύουν το μέλλον τόσο της ΕΥΔΑΠ όσο και το μέλλον και τον ρόλο των Μηχανικών στην Εταιρεία. Δυστυχώς η Διοίκηση δεν αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα, θεωρεί ότι όλα είναι καλώς πεπραγμένα και δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση για κανένα θέμα.

Στις 24.10.2022 το Δ.Σ. του Συλλόγου μας πραγματοποίησε συνάντηση με την Διοίκηση της ΕΕΣΥΠ (Διευθύνοντα Σύμβουλο, Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.α.). Τονίζουμε ότι έγινε σαφές από το προεδρείο του Συλλόγου μας, ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ 190-191/2022 δεν θα έπρεπε η ΕΕΣΥΠ να παραμένει ο κύριος μέτοχος και αυτό αποτελεί Συνταγματική και θεσμική εκτροπή. Επειδή όμως σύμφωνα με την νέα νομοθεσία η ΕΕΣΥΠ παραμένει ο κύριος μέτοχος και έχει την ευθύνη για την ΕΥΔΑΠ, τους θέσαμε προ των ευθυνών τους για την πορεία της Εταιρείας και όλα τα χρόνια προβλήματα (έλλειψη προσωπικού, παρεμβάσεις σε επιτροπές, οργανόγραμμα κτλ) αλλά και σε αυτά που καθημερινά δημιουργούνται στην λειτουργία της ΕΥΔΑΠ. H σημερινή Διοίκηση μετά από τρεισήμισι χρόνια στο ‘’τιμόνι’’ της Εταιρείας παραμένει ακόμα στον σχεδιασμό. Δεν υπήρξε καμία δέσμευση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ. Μας ανέφερε ότι γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΥΔΑΠ και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Στις 26.10.2022 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση μελών της ΟΜΕ και του Προέδρου του Συλλόγου μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ που γίνεται με τηλεδιάσκεψη. Έγινε σαφές στο Δ.Σ. της Εταιρείας ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε 5η εβδομάδα κινητοποιήσεων λόγω της καθοδικής πορείας της Εταιρείας. Αναδείξαμε σύντομα τα μείζονα θέματα της Εταιρείας και απαιτήσαμε να πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο δια ζώσης παρουσία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ώστε να αναλύσουμε το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην Εταιρεία από τις πολιτικές της σημερινής Διοίκησης.

 Συνάδελφοι,

Η καθοδική πορεία της Εταιρείας δεν έχει προηγούμενο. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να διαφυλάξουν το κύρος, τον δημόσιο και τον κοινωνικό ρόλο της ΕΥΔΑΠ.

Ο Σύλλογος Μηχανικών ΠΕ & ΤΕ με Δελτίο Τύπου από τις 20.06.2022 είχε ενημερώσει την Διοίκηση του κράτους (το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Υποδομών) για την καθοδική πορεία της ΕΥΔΑΠ και

παρά ταύτα δεν έπραξαν απολύτως τίποτα προς όφελος της κοινωνίας και της ΕΥΔΑΠ. Αντιθέτως προχώρησαν σε νομοθετική ρύθμιση ενάντια στην απόφαση 190/2022 του ΣτΕ ώστε η ΕΥΔΑΠ να παραμείνει στο Υπερταμείο δημιουργώντας Θεσμική Κρίση μεταξύ των Εξουσιών του Κράτους.

 Συνάδελφοι,

Τα προβλήματα στην λειτουργία της ΕΥΔΑΠ παραμένουν και εντείνονται, δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση στις Υπηρεσίες, η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού καθημερινά μεγαλώνει κ.α.

Για όλα τα παραπάνω και για όλα όσα έχουν αναφερθεί στο διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου και της ΟΜΕ για την Συμπληρωματική ΣΣΕ, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, της ενέργειας κτλ, σας καλούμε να συμμετάσχουμε όλοι μαζικά την Δευτέρα 31.10.2022 στην τρίωρη στάση εργασίας 12:00 - 15:00.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ   ΣΤΙΣ 12:00 μ.μ. ΤΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ 31.10.2022


                                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας

 

  

 

 

Γιώργος Δήμτσας

 

Δέσποινα Ζάννου