Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ - 23.02.2022

 

Αθήνα, 23.02.2022


 Συνάδελφοι,

Στοιχειώδεις κανόνες ορθής διακυβέρνησης ορίζουν ότι ο νέος μέτοχος της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., που πλέον είναι το Δημόσιο, οφείλει να ορίσει νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Η σημερινή Διοίκηση έχει οριστεί από ένα μέτοχο όπου βάση της απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ 190-1/2022 ουδέποτε θα έπρεπε να είναι μέτοχος.

Ουσιαστικά η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ 190-1/2022 έκρινε ότι:              

α.   Είναι αντισυνταγματική η μεταβίβαση των μετοχών στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) 

β.  Το Δημόσιο πρέπει να ελέγχει το 50% + 1 μετοχές 

γ.   Το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) υπηρετεί ταμιευτικούς σκοπούς και αντιμετωπίζει το νερό ως εμπόρευμα και όχι ως αγαθό 

δ.  Το νερό συνδέεται με την υγεία των πολιτών, ως δημόσιο αγαθό 

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και με σύμμαχο το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, οφείλουμε να περάσουμε το μήνυμα με δράσεις και ενημερώσεις στην κοινωνία. 

Σας καλούμε σήμερα στις 14:00 στο κτήριο Λαοδικείας να παρέμβουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο της  Εταιρείας (το οποίο γίνεται με τηλεδιάσκεψη), διότι με βάση την ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ 190-1/2022 δεν προκύπτει πλέον καμία νομιμοποίησή του. Η σημερινή Διοίκηση δεν μπορεί να επεξεργάζεται θέματα που αφορούν στρατηγικές επιλογές παρά μόνο διεκπεραίωση των επειγουσών καθημερινών λειτουργιών  της Εταιρείας.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θα ανακοινωθεί ημερομηνία τηλεδιάσκεψης όλων των μελών του Συλλόγου μας όπου θα γίνει ενημέρωση από τον Νομικό κ. Αλέξανδρο Σαρηβαλάση για την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ 190-1/2022.

  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας

 

 

 

 

Γιώργος Δήμτσας

 

Δέσποινα Ζάννου