Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ - 01.02.2023

 

Αθήνα, 01.02.2023

                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συνάδελφοι,

 Σχετικά με την εγκύκλιο Διοίκησης με αρ.57/25.01.2023 με θέμα «ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΣΤΕΛΕΧΗ) ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.»  ο Σύλλογος Μηχανικών Π.Ε. & Τ.Ε. δέχεται πολλές διαμαρτυρίες από μέλη του, διότι η εγκύκλιος δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας της εταιρείας και των στελεχών της.

 

Η ΕΥΔΑΠ ΑΕ είναι εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης με πλήθος μηχανικών που εργάζονται στη λειτουργία και συντήρηση δικτύων και εγκαταστάσεων και διερωτόμαστε: 

1.       Με ποιες εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων τεκμηριώθηκε η άμεση χορήγηση προσωπικών οχημάτων με την διαδικασία του επείγοντος (leasing) για τις συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης, στις οποίες μάλιστα ΔΕΝ υπάγονται λειτουργικές μονάδες διάσπαρτες ανά την Αττική. 

2.  Πως θα αντιμετωπίσει η εταιρεία τις καθημερινές πραγματικές ανάγκες μετακίνησης του προσωπικού και των Προϊσταμένων και Διευθυντών τους σε νευραλγικές Διευθύνσεις, όπου υπάγεται πληθώρα εγκαταστάσεων διάσπαρτες ανά την Αττική, τη Βοιωτία, Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία (ΕΥΣ).  

Για μια ακόμη φορά δημιουργείται αναστάτωση στους εργαζόμενους με αποφάσεις της  Διοίκησης  για θέματα που αφορούν τα μέλη μας, χωρίς να ανακοινώνονται η αναγκαιότητα και το σκεπτικό. Η εργασιακή ειρήνη επιτυγχάνεται με σύμπνοια και συνεχή διάλογο με τα όργανα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους. Οι αιφνιδιασμοί δημιουργούν εντάσεις και ανασφάλεια. Ακόμα και τα υψηλόβαθμα στελέχη μας δεν μπορούν να ικανοποιούνται με τέτοιου είδους αποφάσεις, αισθανόμενα ότι τα μέτρα της Διοίκησης δεν τυγχάνουν γενικότερης αποδοχής, πόσο μάλλον όταν αδικούν πολλούς εξ αυτών.

Καλούμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο σε διάλογο με το ΔΣ του Συλλόγου και άμεσα να επανεξετάσει την εν θέματι εγκύκλιο χορήγησης παροχών.

 Δήλωση σύγκρουσης συμφερόντων

Αναφορικά με την υπογραφή από τους εργαζόμενους της “δήλωσης σύγκρουσης συμφερόντων”, σας ενημερώνουμε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου μας, έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα αυτό παρουσία της δικηγόρου μας. Υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις αποδοχής και το ΔΣ  καλεί τα μέλη του να μην υπογράψουν καμία τέτοια δήλωση. Θα ακολουθήσει άμεσα ενημέρωση για το θέμα με τεκμηριωμένη ανακοίνωση.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΟΜΟΦΩΝΑ