Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. ΔΕΥΤΕΡΑ 6-6-2016


Συνάδελφοι,

Η αντιμετώπιση ατυχημάτων σε εργαζόμενους από επιστροφή αποφρακτικού μπεκ αποτελεί ένα από τα θέματα που μας έχουν απασχολήσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Από το 2003 έως και το 2011 έχουν συμβεί 7 πανομοιότυπα σοβαρά ατυχήματα σε 6 εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, που απασχολούνται στην απόφραξη αγωγών αποχέτευσης (συνεργεία Σ.Ε.Α.) στους τομείς αποχέτευσης στης Δ.Δ.Α.

Τα ατυχήματα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ακόμη και την απώλεια της όρασης ενός εργαζομένου από τον ένα οφθαλμό, ενώ και τα υπόλοιπα ατυχήματα θα μπορούσαν να επιφέρουν έως και τον θάνατο.

Στο ατύχημα που συνέβη τον Μάρτη του 2010 ένας συνάδελφός μας κατά την εργασία του (απόφραξη με βυτιοφόρο super1000) υπέστη σοβαρή βλάβη στο μάτι του. Αποτέλεσμα ήταν να διωχθούν ποινικά ο τότε αναπληρωτής προϊστάμενος του αρμόδιου τομέα και ο τότε προϊστάμενος της ΕΣΥΠΠ. Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή 3/6/2016 αλλά αναβλήθηκε για την Δευτέρα 6/6/2016 στο κτήριο 13 της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Με δεδομένο ότι οι Μηχανικοί βάση νόμου και κανονισμού της ΕΥΔΑΠ έχουν ευθύνη για την λειτουργία της εταιρείας, χρήσιμο θα είναι να παραβρεθούμε στην τέλεση της δίκης ώστε αφενός να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους και αφετέρου να συνειδητοποιήσουμε την σπουδαιότητα και τις ευθύνες που προκύπτουν από την εκτέλεση της εργασίας μας, ευθύνες που αφορούν είτε εμάς τους ίδιους είτε τους συναδέλφους μας.

Ο Σύλλογος Μηχανικών είναι αρωγός σε όλους τους εργαζόμενους ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις, ανέκαθεν, ήταν και θα είναι αλληλέγγυος στα μέλη του. Θα πρέπει όμως να εξεταστούν τρόποι βελτίωσης των διαδικασιών υποστήριξης των εργαζομένων και των μελών μας που κάθε φορά είναι υποχρεωμένα να αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα, πέραν του καθημερινού φόρτου εργασίας τους.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΕΡΚΟΥΡΙΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ