Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ. 21-12-2015





Συνάδελφοι,

Η γαλλική Suez, εταιρεία διαχείρισης νερού, είναι γνωστή όπως και ο ρόλος της ανά την υφήλιο. Πρόκειται για την εταιρεία, που, στο πλαίσιο της «ελληνογαλλικής φιλίας», επιθυμεί την εξαγορά των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Στην ανακοίνωση κάλεσμα του Συλλόγου μας για την κινητοποίηση στις 16/12/2015 αναφέραμε "Όλοι οι Μηχανικοί θα είμαστε εκεί για να σταματήσουμε κάθε συζήτηση με υποψήφιους «επενδυτές», γνωστούς ανά την υφήλιο για την αποτυχημένη διαχείριση του νερού σε βάρος της κοινωνίας".

Αυτή ήταν, είναι και παραμένει η άποψή μας για τον ρόλο της Suez και των αντίστοιχων ιδιωτικών εταιρειών διαχείρισης νερού ανά τον κόσμο.

Φήμες που αναπαράγονται εγγράφως από την «Ενωτική Κίνηση Μηχανικών ΠΕ & ΤΕ ΕΥΔΑΠ» και που φέρουν δήθεν συμμετοχή εκλεγμένων συνδικαλιστών του Συλλόγου Μηχανικών ΠΕ & ΤΕ ΕΥΔΑΠ σε κρυφή συνάντηση με την Suez, διαψεύδονται κατηγορηματικά από κάθε έναν ξεχωριστά και αυτές καθαυτές οι ανεπιβεβαίωτες φήμες, θεωρείται ότι αγγίζουν τα όρια της συκοφαντίας, θίγοντας ανθρώπινες υπολήψεις.

Το Προεδρείο επειδή δεν αποτελείται από αστυνόμους της κλάσης ενός Πουαρό, συνιστά σε όλα τα μέλη ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Όσο οι φήμες παραμένουν φήμες, το Προεδρείο δεν μπορεί να προβεί σε περισσότερες ενέργειες παρά το γεγονός ότι είναι επιζήμιες για τον αγώνα όλων των εργαζομένων. Ο σκοπός μας παραμένει η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και η αποτροπή κάθε προσπάθειας εκχώρησης οποιουδήποτε ποσοστού της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες.

Καλούνται οι Συνάδελφοι της Ενωτικής Κίνησης Μηχανικών Π.Ε & Τ.Ε. αν έχουν τεκμηριώσει τις φήμες με αποδείξεις, να τις προσκομίσουν, διαφορετικά είναι εκτεθειμένοι στα μέλη του Συλλόγου μας.

Περισσότερα θα συζητηθούν στο ΔΣ του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους και θα σας ενημερώσουμε.

Ευχόμαστε σε εσάς και στις οικογένειές σας,

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος. Ένα νέο έτος που θα είναι κρίσιμο για το μέλλον της εταιρείας και απαιτείται συστράτευση όλων των δυνάμεων για να κερδηθεί μια και καλή η υπόθεση του Δημόσιου χαρακτήρα του κύκλου του νερού στη χώρα μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΕΡΚΟΥΡΙΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ