Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΟΜΕ στις 11.12.2023

 

Αθήνα, 11.12.2023

 

 

       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι,

 Είναι απαράδεκτο να ανακοινώνονται στους προσληφθέντες  μετά τις 14.12.2012 εργαζόμενους,  περικοπές χρονοεπιδομάτων ή η μη αναγνώριση συναφούς προϋπηρεσίας, με απαντήσεις όπως:  «Βάσει γνωμοδότησης της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών η συναφής προϋπηρεσία έχει μπει προσωρινά σε αναστολή».

Είναι απαράδεκτο ο Διευθύνων Σύμβουλος στο Τακτικό Συνέδριο της ΟΜΕ να δηλώνει ότι θα εξετάσει το θέμα, ενώ την ίδια στιγμή οι αρμόδιες Υπηρεσίες ανακοινώνουν αναστολή της αναγνώρισης προϋπηρεσίας.

Ο Σύλλογος μας δεν αναγνωρίζει και δεν δέχεται καμία περικοπή και καμία αναστολή αναγνώρισης της συναφούς προϋπηρεσίας για όλους τους συναδέλφους μηχανικούς.

 Καλούμε την διοίκηση

·                     Να σταματήσει όλες τις παράνομες αποφάσεις περικοπών χρονοεπιδομάτων ή της μη αναγνώρισης συναφούς προϋπηρεσίας

·                     Nα χορηγήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών τις «αντιφατικές και περίεργες» γνωμοδοτήσεις όπως καταγγέλθηκαν στο Συνέδριο της ΟΜΕ

 Μετέχουμε στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν ομόφωνα στο 39ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας.  

·                     Δεν αποδεχόμαστε καμία περικοπή αποδοχών

·                     Δεν αποδεχόμαστε καμία αμφισβήτηση όρων των συλλογικών συμβάσεων

 

Αύριο 12.12.2023 συμμετέχουμε όλοι στην τρίωρη στάση εργασίας 12:00 – 15:00 και

στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Περισσό

 

Συνημμένη σας αποστέλλουμε την επιστολή του Συλλόγου μας προς τη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού με θέμα την «Απόδοση μισθολογικών κλιμακίων λόγω συναφούς προϋπηρεσίας».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                  Η Γενική Γραμματέας

Γιώργος Δήμτσας                                      Δέσποινα Ζάννου