Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΥΔΑΠ. 31-5-2021

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ
http://engineerseydapblogspot.gr   Email: engineerseydap@gmail.com
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ
email: epistimonikos@eydap.gr

 

                                                                                            Αθήνα, 31.05.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Ο Σύλλογος Μηχανικών Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ και ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, μετά από κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων προκειμένου να συνεκτιμήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Εταιρεία, κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:
Η Διοίκηση Σαχίνη, μετά από δύο ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι της Εταιρείας και μετά από εξαγγελίες περί ανάπτυξης, προόδου και μετασχηματισμού της…. το μόνο που έχει να παρουσιάσει είναι:
α) Ορυμαγδός καλοπληρωμένων συμβούλων που απομυζούν τα αποθεματικά της Εταιρείας χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
β) Ένα μη βιώσιμο σχέδιο σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο που θα αφαιρέσει 157,5 εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά της Εταιρίας, το οποίο σε συνάρτηση με τη διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση του ΕΥΣ από ιδιώτη θα καταστήσει την ΕΥΔΑΠ προβληματική και ζημιογόνα, και θα την οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων και σε αυξήσεις των τιμολογίων της.
γ) Ένα θηριώδες οργανόγραμμα και μία αξιολόγηση προσωπικού από ιδιωτική εταιρεία, με μία διαδικασία που δεν συνάδει με τον Κανονισμό Προσωπικού,η οποία υποβαθμίζει και απαξιώνει όλως αιφνιδίως, το σύνολο των στελεχών της Εταιρείας και επιδιώκει την αντικατάσταση τους  με στελέχη της αγοράς… Γιατί άραγε;
δ) Ένα πλουσιοπάροχο μέρισμα 50 εκατομμυρίων στους μετόχους, παρά τη φετινή ζημιογόνα οικονομική χρήση, ενώ για τα αιτήματα των εργαζόμενων δεν έχει δεσμευτεί σε τίποτα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, διαρρηγνύει κάθε εμπιστοσύνη μεταξύ  Διοίκησης και εργαζομένων, αρνούμενη να υλοποιήσει τους όρους των προηγούμενων ΣΣΕ και ροκανίζει το χρόνο της διαπραγμάτευσης για την νέα ΣΣΕ, προκειμένου να φέρει τους εργαζόμενους  σε δυσχερή θέση…
Ενημερώνουμε λοιπόν τη Διοίκηση, ότι η ΕΥΔΑΠ λειτουργούσε επί δεκαετίες πριν από αυτήν, παρέχοντας ποιοτικό και φθηνό νερό, με αυτό το προσωπικό που τώρα αυτή το θεωρεί ανάξιο να αναλάβει υψηλές θέσεις και επιδιώκει να παραδώσει  τα πάντα σε εξωτερικά «στελέχη», εκτός ΕΥΔΑΠ.
Τα μέλη των Συλλόγων μας με επαγγελματισμό, λειτουργούν συντηρούν και αναβαθμίζουν τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, διεξάγουν διεθνείς διαγωνισμούς, υλοποιούν και διαχειρίζονται συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά όπως όψιμα διαπιστώθηκε από τη Διοίκηση δεν είναι ικανά να αναλάβουν υψηλές θέσεις στο οργανόγραμμά. Πλήρης αντίφαση.
 
Κύριοι της Διοίκησης,
Οι ενέργειές σας αυτές και η απαξίωση που δείχνετε προς το προσωπικό  της ΕΥΔΑΠ, που έχουν αναλώσει εαυτόν προκειμένου να διασφαλίζεται η αδιάλειπτη υδροδότηση και αποχέτευση της Αττικής, αλλά και η οικονομική υγεία της Εταιρείας, θα σας φέρουν σε πλήρη ρήξη με όλο το προσωπικό.
Αλήθεια πιστεύετε ότι μπορείτε να προχωρήσετε και να πάτε έστω και ένα βήμα παραπέρα έχοντας το σύνολο των εργαζομένων απέναντί σας;
Έχετε το δικαίωμα ενάντια στην εκπεφρασμένη θέληση της κοινωνίας, να θέτετε σε κίνδυνο την ασφαλή υδροδότηση της Αττικής και τη δημόσια υγεία, μοιράζοντας παχυλά μερίσματα στους μετόχους και προετοιμάζοντας την ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος;
Νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε εύκολα να γκρεμίσετε ό,τι εμείς κτίσαμε επί τόσα χρόνια με κόπο και ιδρώτα;
  
Κύριοι της Διοίκησης,      
Σας ενημερώνουμε  ότι οι Σύλλογοί μας στις προγραμματισμένες τακτικές Γενικές  Συνελεύσεις, που θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιουνίου, θα εξετάσoυν όλες τις δυνατότητες που έχουμε, βάσει των θέσεών μας και των αρμοδιοτήτων μας, προκειμένου συλλογικά σε συντονισμό με όλο το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ και σε συμμαχία με την κοινωνία της Αττικής, να φρενάρουμε τα σχέδιά σας που αντίκεινται στα συμφέροντα τόσο των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, όσο και του Αθηναϊκού λαού.
Καμία «αγορά» δε μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία μιας Εταιρείας, εάν  αυτή κινείται ενάντια στους εργαζομένους και στους πολίτες, ιδιαιτέρως δε, ένας οργανισμός παροχής ζωτικών υπηρεσιών προς την κοινωνία, όπως η Ύδρευση, η Αποχέτευση και κατά συνέπεια η Δημόσια Υγεία.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Σας καλούμε να πάρετε μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων μας, για να αποφασίσουμε μαζικά, συλλογικά και δημοκρατικά όλες τις απαραίτητες δράσεις για τη σωτηρία του δημόσιου νερού και των εργασιακών μας συμφερόντων.   

  • Να σταματήσει τώρα κάθε απόπειρα στελέχωσης του οργανογράμματος εκτός ΕΥΔΑΠ.
  • Άμεση κατάργηση της παρακράτησης του 4%, από 01-05-2021, όπως προβλέπει η προηγούμενη ΕΣΣΕ του 2019.
  • Καμία απόλυση εργαζόμενου στον κύκλο του νερού.

Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ